Kopaszodás-hajritkulás-hajhullás

Hajhullás-hajritkulás-kopaszodás: az emberiség örökzöld problémája

Nem csak a férfiakat érinti, hanem a nők többsége is szenved ettől a külsőt előnytelenül megváltoztató, jellemzően egy adott életkortól kezdődő és a korosodással csak fokozódó jelenségtől. Bizonyos esetekben azonban egyéb más, sokszor konkrétan nem is diagnosztizálható ok váltja ki a hajhullást, pl. egyes betegségek, gyógyszerek mellékhatásai, lelki okok stb.

Férfias kopaszodás jellemzői

Tanulmányok szerint a férfiak mintegy 65 %-át érinti a kopaszodás, már 35 éves kortól elkezdődhet a hajhullás náluk, tipikusan a fejtetőn „koronás”, és/vagy a hajtővonalaknál a „Mickey Mouse”-felkopaszodás formájában, amit ha időben nem kezdenek el kezelni, a teljes kopaszságig elvezethet.

Bővebben a hajhullásról: www.fejborpigmentacio.hu oldalon olvashat

Férfias kopaszodás – Hamilton-Norwood skála, ábra:

Női kopaszodás tünetei

A nőket másképp jellemzi a hajhullás:  a hajszálak vékonyodása, hullása, az egész hajas fejbőr területén – különösen a fejtető hosszanti részén – figyelhető meg, melynek folyamatában a fejbőr az egyre ritkuló hajszálak között egyre jobban előtűnik, láthatóvá válik.
Tipikusan menopauza után, 50 éves kortól észlelhető ez a kedvezőtlen jelenség, de bizonyos esetekben más okokból következően akár már 30-35 éves kor környékétől elkezdhetnek a hajszálak ritkulni.

Bővebben a hajhullásról: www.fejborpigmentacio.hu oldalon olvashat

Androgén allopécia fokozatai nőknél, Ludwig-skála:

A technika fejlődésének köszönhetően szerencsére azonban ma már rendelkezésre állnak olyan fejlett, minimál-invazív dermapigmentációs technikák a sminktetoválók kezében, melynek köszönhetően ezek a vendég lelkét frusztráló, önbecsülését megnyírbáló, társadalmi elfogadatlanságához vezető testi tünetek tökéletesen kendőzhetőek!